• Lorem ipsum

De verschillende formaten strijkkralen

22 Mei 2019
door Zomerspeelgoed

De 3 verschillende formaten strijkkralen

 

Bijna iedereen is wel bekend met strijkkralen. Strijkkralen zijn al ruim 50 jaar op de markt, de meeste kinderen zijn in jeugd wel met strijkkralen in aanraking gekomen. Inmiddels zijn er diverse merken op de markt. Ses, Hama, Perler, Nabbi, PhotoPearls.

 

Per merk zijn er vele kleuren verkrijgbaar, de mogelijkheden zijn dus enorm groot.

De meeste kinderen gebruiken de strijkkralen in combinatie met een grondplaat. Op deze speelse manier worden de motoriek en concentratievermogen van het kind bevorderd en wordt er snel een leuk resultaat geboekt met een zelfgemaakte creatie. Dit werk motiverend.

Er bestaan 3 formaten strijkkralen:

  • Ø 2,5 mm (mini strijkkralen) vanaf 10 jaar
  • Ø    5 mm (midi strijkkralen) vanaf 5 jaar
  • Ø  10 mm (maxi/jumbo strijkkralen) vanaf 3 jaar

 

 soorten strijkkralen

Mini strijkkralen

De kleinste van de 3 zijn de mini strijkkralen, deze zijn Ø 2,5 mm en geschikt voor de oudere kinderen.  Volwassenen hebben deze mini strijkkralen inmiddels ook ontdekt. Met deze klee strijkkralen worden de patronen een stuk gedetailleerder. Bovendien is het leuk om de patronen van de mdi strijkkralen in mini te maken. Het is 2 keer zo groot worden!

Midi strijkkralen

De midi strijkkralen worden ook wel "gewone" strijkkralen genoemd, Ø 5 mm groot. Deze zijn het meest bekende en gebruikte formaat strijkkralen. Vanaf ca. 5 jaar kan hiermee gestart worden. Er zijn kinderen die met 4 jaar al prima overweg kunnen met deze afmeting.

Maxi/jumbo strijkkralen

De Maxi/Jumbo strijkkralen zijn de grootsten van de 3 met Ø 10 mm. Deze worden gebruikt door de allerkleinsten vanaf ca. 3 jaar. Deze zijn echter ook zeer geschikt voor mensen met een beperking of als therapie materiaal. Zo zijn de afbeeldingen in de Hama voorbeeldboekjes 1 op 1 met de afmetingen van de grondplaten. Hierdoor hoeft men niet te tellen. De strijkkralen kunnen op de juiste plek worden geplaatst.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »