• Lorem ipsum

Hoe moet je strijkkralen strijken?

19 Jun 2019
door Zomerspeelgoed

Hoe moet je strijkkralen strijken? [uitleg]

Deze vraag wordt ons vaak gesteld, vandaar onze uitleg hoe u strijkkralen ofwel strijkparels het beste kunt gaan strijken.

Eigenlijk is het heel eenvoudig, voor het strijken van de strijkkralen maakt u gebruik van uw strijkijzer. Deze heeft iedereen in huis. De temperatuur stelt u in op de koudste katoenstand. Denk erom wanneer u een stoomstrijkijzer gebruikt, de stoomfunctie uit te zetten. Wel zo handig….

Wanneer uw zoon of dochter vol trots het gemaakte knutselwerkje klaar heeft kunt u met het strijkijzer de gekleurde strijkkralen aan elkaar vast laten smelten.

Bekijk ons strijkkralen assortiment

 

 

Hoe gaat het strijken van de strijkkralen in zijn werk?

Voor het beste resultaat legt u de strijkkralen grondplaat met de strijkkralen op een vlakke ondergrond. Wij raden aan om er een placemat onder te leggen om ervoor te zorgen dat de tafel of aanrecht waarop u gaat strijken niet door de hitte van het strijkijzer beschadigd kan worden. Je weet immers maar nooit….
Leg op de strijkkraaltjes een stukje strijkpapier. U kunt nu met het strijkijzer op de koudste katoenstand de strijkkralen voorzichtig aan elkaar laten smelten.

Hierbij willen wij u wel een aantal handige tips meegeven;

    • Zorg ervoor dat u het strijkijzer goed recht houdt
    • Kijk af en toe voorzichtig onder het strijkpapier of de strijkkralen al aan elkaar vast gaan zitten
    • Strijk niet te lang op 1 plek, gebruik draaiende bewegingen
    • Strijk niet langer dan nodig is! Wanneer u de strijkkralen namelijk lang laat smelten kunt u de puntjes van de grondplaat ook mee laten smelten. Hierdoor kunt u het patroontje lastig van de grondplaat af te halen is en u de grondplaat niet meer kunt hergebruiken
    • Leg na het strijken een boek op het strijkkralen patroon, laat het goed afkoelen en haal dan pas het patroon van de grondplaat. Dit zorgt ervoor dat het niet krom kan trekken.

Kunnen alle maten strijkkralen worden gestreken? test

Op onze website Zomerspeelgoed.com bieden wij u verschillende merken strijkkralen aan in 3 verschillende afmetingen: mini – midi – maxi. Bekijk hier ons gehele assortiment strijkkralen.

U kunt al deze 3 maten strijkkralen strijken, belangrijk hierbij is om af en toe even te kijken hoever de strijkkralen al gesmolten zijn en of ze al goed aan elkaar vast zitten.

Lees hier ook onze blog met leuke strijkkralen voorbeelden ter inspiratie voor uw nieuwe knutselwerkjes met strijkkralen

Veel succes, met onze tips moet het zeker lukken. Als wij het kunnen, kunt u het ook!

Aarzel niet om uw handige tips te delen!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »