• Lorem ipsum

Pixelhobby, wat is het en hoe werkt het? [uitleg]

1 Jun 2019
door Zomerspeelgoed

Pixelhobby wat is het en hoe werkt het?

Voordat wij u gaan uitleggen hoe Pixelhobby werkt vertellen wij u eerst wat Pixelhobby is:

Pixelhobby is een leuke en creatieve hobby voor kinderen en volwassenen waarmee met kleine gekleurde mozaïek steentjes, ofwel Pixels, schilderijen kunnen worden gemaakt. Er wordt met een patroon gewerkt, waarbij uittellen niet nodig is.

Hoe werkt Pixelhobby?

U kunt van elke foto een Pixelhobby schilderij maken. U heeft vast wel een mooie foto van uw kinderen, hond, kat of oldtimer waar u jaren aan heeft gewerkt. Van deze foto moet eerst een Pixelhobby patroon worden gemaakt voordat u kunt beginnen.
Deze kunt u eenvoudig zelf maken met de Pixelhobby designer (gratis te downloaden bij Pixelhobby). Als dit niet lukt kunnen wij u hierbij helpen, stuur uw foto naar: [email protected].

U bepaald zelf hoe groot het schilderij moet worden, dit wordt aangegeven met het aantal gebruikte basisplaten. Hoe groter de afbeelding, hoe meer details en mooier het eindresultaat wordt! Als het patroon klaar is print u deze uit. Op het patroon staan de te gebruiken materialen aangegeven:

  • Aantal Pixelhobby basisplaten
  • Benodigde aantal pixelmatjes per kleur
  • Het formaat van het patroon, deze correspondeert met de te gebruiken Pixelhobby lijst, bijvoorbeeld 2x3P

 

 

U legt de transparante basisplaat op een deel patroon. Met 4 verschillende symbolen worden de te gebruiken kleuren duidelijk aangegeven. U legt de juiste kleur pixels op de juiste plaats op de basisplaat. U drukt hierbij de pixels op de pinnetjes van de basisplaat, deze blijven goed zitten.
Hierbij is het handig om een pincet te gebruiken. Het kan ook met de vingers, maar dat vindt niet iedereen prettig. Stap voor stap vult u alle de basisplaten op. U ziet langzaamaan uw afbeelding tot leven komen.

 

Uw Pixelhobby patroon is klaar om ingelijst te worden

 

Leg de Pixelhobby basisplaten in de juiste volgorde op de kop op de tafel en verbind deze met de speciale zwaluwstaatjes aan elkaar. Het patroon kunt u nu gaan inlijsten:  lees hier onze uitgebreide uitleg over het inlijsten van uw Pixelhobby patroon.

 

 Pixelhobby patroon inlijsten

Tip: nummer de basisplaten aan de achterkant zodat u altijd de juiste volgorde heeft!

Pixelhobby patronen als complete pakketten te bestellen

Bij ons op de website vindt u honderden Pixelhobby patronen die u als compleet Pixelhobby pakket kunt bestellen. U krijgt hierbij alle benodigde materialen: geprint patroon, alle basisplaten en pixelmatjes samen met de zwaluwstaartjes. U heeft keuze uit patronen met allerlei thema's zoals dieren, landschappen en bloemen. De complete patronen zijn vanaf 1 basisplaat te bestellen.

Pixelhobby geschenksets zijn leuke cadeautjes voor de kinderen

Wanneer u zit te denken om met een verjaardag of met de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst aan uw zoon of dochter een cadeautje te geven, denk dan ook eens aan Pixelhobby. Pixelhobby heeft een uitbreidt assortiment aan geschenksetjes waarbij een lijst wordt meegeleverd. Deze geschenksets bevatten alle materialen voor het maken van een leuk schilderijtje met 1 basisplaat. Voor zowel jongens als meisje zijn er leuke schattige en stoere patronen.

Bekijk hier het assortiment Pixelhobby geschenksets, deze zijn geschikt vanaf 6 jaar.

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »