• Lorem ipsum

Strijkkralen Kerst

29 Aug 2019
door Zomerspeelgoed

Strijkkralen Kerst voorbeelden

Het hele jaar door kunnen de kinderen met strijkkralen leuke patronen maken, zo ook met Kerst.

Het versieren van de kerstboom thuis en in de klas met eigen gemaakte kerstpatronen is voor kinderen erg leuk om te doen. De patroontjes zijn makkelijk te maken en snel klaar. De kinderen kiezen eigen favoriete kleuren strijkkralen uit en een grondplaat.

Samen met de kinderen in de klas en thuis kunt u met strijkkralen en de grondplaten de leukste kerst strijkkralen vormen en figuurtjes maken.
Om u en de kinderen op weg te helpen geven wij hieronder voorbeelden van strijkkralen kerst figuurtjes.

 

Strijkkralen kerst sterren

Strijkkralen kerst ster  Strijkkralen kerst sterren maken  kerst strijkkralen

 

Maak gebruik van de Hama strijkkralen ster grondplaat voor het maken van deze sterren.

Zoek je eigen kleuren strijkparels uit. Alle merken midi strijkkralen passen op deze grondplaat, wel zo handig. Het is net wat u thuis in de kast heeft liggen. 
Leg de gekleurde strijkkralen op de juiste plaats op de grondplaat, strijkpapier erop en vervolgend strijkt u als ouder of leraar de strijkkralen om ze aan elkaar te laten smelten.

 

Strijkkralen patroon met de kerstman

 

      

 

Gebruik met name witte, groene en rode strijkkralen voor het maken van de kerstman met strijkkralen. Het middelste patroon is gemaakt met de speciale Kerstman strijkkralen grondplaat van Hama.

 

Strijkkralen patronen met kerst dieren

 

    

 

Uiteraard mogen de dieren bij kerst niet ontbreken. Er zijn verschillende leuke Hama grondplaten die hiervoor kunnen worden gebruikt. Met de kleine Hama grondplaat pinguïn wordt het middelste figuurtje gemaakt. Dit kleinere figuurtje is ook voor de kleine kinderen met weinig rust in de kont prima te maken.

 

Heeft u hiermee inspiratie opgedaan om met de kinderen aan de slag te gaan? Wij hopen van wel, van knutselen met strijkkralen is zo leuk. De kinderen kunnen met hun eigen fantasie helemaal los gaan en u als ouder verrassen met de leukste creaties.

Art en Hobby levert u alle merken strijkkralen en bijbehorende grondplaten.
Als de kinderen het lastig vinden om zelf iets te bedenken: geen nood! Daar hebben wij de strijkkralen boekjes boordevol met patroontjes en voorbeelden voor.

 

Heel veel knutselplezier!! 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter