• Lorem ipsum

Tips voor een creatief kinderfeestje bij u thuis. Leuke creatieve knutselideeën!

22 Mei 2019
door Zomerspeelgoed

Leuke creatieve knutselideeën!

Wij krijgen vaak de vraag of wij tips kunnen geven voor het organiseren van een creatief kinderfeest.
Voordat u het weet is het nl weer zo ver, de kinderen zijn weer bijna jarig en het kinderfeestje moet weer georganiseerd worden. Wij begrijpen heel goed dat het erg lastig kan zijn om elk jaar weer iets nieuws te verzinnen waarmee u de kinderen kunt bezighouden.

De meeste kinderfeestjes worden vaak buitenshuis gevierd voor het gemak van de ouders. Geen gillende en schreeuwende kinderen in uw huis.
Eigenlijk is dat best jammer, wij als ouders hebben namelijk leuke herinneringen aan juist de ouderwetse kinderfeestjes die thuis bij je vriendje of vriendinnetje werden gehouden.

Het organiseren van een kinderfeestje bij u thuis is echt de moeite waard, u zet uw eigen zoon of dochter op haar eigen stoel en zingt samen met alle kinderen “er is er één jarig, hoera hoera” is kind zal stralen van geluk. Na het eten van de taart kan het knutselen gaan beginnen!

Hieronder geven wij u een aantal knutseltips:

  1. Maak met Pixelhobby leuke medaillons/sleutelhangers

Met Pixelhobby kunnen de kinderen vanaf ongeveer 5-6 jaar hun eigen medaillon/ sleutelhangers maken. De Pixelhobby medaillons zijn als startsetjes verkrijgbaar, hiermee kan 1 specifiek patroon worden gemaakt zoals een koe, paard, flamingo, panda enz. In deze setjes zit 1 transparante medaillon, 3 gekleurde pixelmatjes, 1 ketting en het patroon dat gemaakt moet worden.


U kunt de materialen ook zelf samenstellen, de medaillons zijn in verschillende kleuren te bestellen: in verschillende transparant kleuren zoals transparant blauw en roze en in volle kleuren zoals geel, groen, blauw en wit
Voor het maken van de patronen zijn er boekjes met patronen, bij elk patroon staan de te gebruiken kleuren Pixelmatjes met nummers aangegeven.

Met de speciale kettinkjes maakt u de sleutelhangers helemaal compleet.

 

  1. Textielverven met textielstiften.

Textielstiften zijn met uitstek geschikt om tijdens een feestje te gebruiken om textiel te decoreren. De stiften vlekken niet en geven geen rommel!

Wat wilt u de kinderen laten maken? Een coole T-Shirt, een stoere pet of een tas? Laat de kinderen van te voren een leuk ontwerp op papier tekenen zodat ze precies weten welke patroon ze willen gaan verven. Dan kunnen ze aan de slag om met textielverf en of textielstiften het eigen gemaakte patroon op het katoen te verven. Laat de kinderen hun eigen kleuren kiezen, ze zullen al spelend hun creativiteit ontdekken en tot leuke verrassingen komen die ze zelf van te voren misschien niet gedacht hadden.

De kinderen maken hun eigen unieke creatie die niemand anders heeft!

 

  

 

  1. Het decoreren van houten artikelen met acrylverf

Misschien is dit niet een voor de hand liggende creatieve activiteit bij een kinderfeestje. Hout laat zich namelijk uitstekend bewerken met acrylverf. De kinderen kunnen houten artikelen zoals houten doosjes, houten schijven en hartjes prima beschilderen met verschillende soorten hobbyverf.

Acrylverf is verkrijgbaar van diverse merken. Zomerspeelgoed levert u acrylverf van Amsterdam, Creall en de Plus Color Markers. Het is net waar u zelf voor wilt kiezen. Met de traditionele acrylverven laat u de kinderen met penselen en kwasten leuke patronen en tekeningen op het hout aanbrengen.
Wanneer u niet van het “geklieder” houdt zijn de Plus Color Markers echt een uitkomst voor u: hobbyverf in een pen! De markers bevatten een zeer goed dekkende acrylverf die o.a. op hout, styropor en papier.

Na afloop van het feestje gaan de kinderen vol trots naar huis!

 Knutselen met verf

Wij van Zomerspeelgoed wensen u een leuke en creatief kinderfeestjes!

Heeft u een leuke tip voor een creatief kinderfeestje? Laat het ons weten!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »