Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Encaustic

Een creatieve en uitdagende hobby is het wasschilderen of encaustic painting. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bijenwas verf. Dit wordt verkregen door hete bijenwas met hars en pigmenten te vermengen. Deze laat men uitharden in de vorm van blokjes of staafjes. Met een speciaal schilderijzer kunt u de bijenwas weer smelten en verwerken. Deze schildertechniek is door iedereen te leren. De nieuwe elektrische apparaten zorgen ervoor dat u gemakkelijk kunt werken.

Bekijk ons encaustic assortiment

Aan de slag met deze schildertechniek

Encaustic is erg veelzijdig en u kunt hier verschillende materialen voor gebruiken. Zowel op schilderspapier als ook op linnen doek is deze schildertechniek toepasbaar. Het voordeel van deze hobby is dat u niet goed hoef te kunnen tekenen of schilderen om hier veel plezier aan te beleven. Iedereen heeft hier een uitdagend tijdverdrijf aan. Dankzij ons ruimte aanbod kunt u direct aan de slag gaan. Bestel een compleet pakket of losse benodigdheden. Er is altijd voldoende materiaal van hoge kwaliteit voorradig.

Kleuren met bijenwas

Encaustic is geschikt voor alle leeftijden. Om te kleuren met bijenwas heeft u verschillende materialen nodig. Een handig en onmisbaar stuk gereedschap is het schilderijzer. U brengt de bijenwas op het hete schilderijzer aan waardoor deze begint te smelten. Vervolgens kunt u de gesmolten bijenwas toepassen op canvas of papier. Een ander stuk fijn gereedschap is het elektrisch wasgietapparaat dat de bijenwas smelt. Hiermee kunt u de bijenwas eenvoudig gieten.

Schilderen was nog nooit zo leuk geweest

Schilder gewoon vanuit uw gevoel of probeer realistische afbeeldingen te maken door bepaalde technieken toe te passen. Hoe langer u hiermee bezig bent hoe eenvoudiger het wordt om mooie kunstwerken te creëren. Bij Zomerspeelgoed vindt u altijd het modernste gereedschap en een ruime keuze aan encaustic wasblokjes, penselen en andere materialen.