Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Encaustic artikelen

Wie zich bezighoudt met de encaustic techniek maakt gebruik van verschillende gereedschappen en materialen. Zo is het nodig om een warmtebron bij de hand te hebben. Er wordt immers geschilderd met verschillende kleuren bijenwas. Deze worden gesmolten met behulp van een schilderijzer, styler tekenpen of een van de vele andere warmtebronnen. Deze hobby is vrij eenvoudig te leren en verveelt nooit.

Bekijk ons encaustic assortiment

Kleuren met bijenwas

Het voordeel van deze schildertechniek is dat het voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast zijn de kunstwerken erg duurzaam. Ze trekken geen stof aan en gaan lange tijd mee. De bijenwas is gepigmenteerd en goed te bewerken wanneer deze gesmolten is. U brengt de bijenwas aan op de ondergrond. Dit kan canvas, hout, glas of speciaal schilderspapier zijn. Dit papier is voorzien van een speciale coatinglaag en zorgt ervoor dat de bijenwas niet in het papier dringt. De was blijft hiermee op het papier liggen. Bij Zomerspeelgoed vindt u al deze artikelen.Encaustic art kaarten mix

Alle gereedschappen die u nodig heeft

Niet iedereen werkt met dezelfde gereedschappen. Dit hangt van uw ervaring af, maar ook van wat het doel is met encaustic painting. Dit is geen dure hobby en de artikelen zijn allemaal bij Zomerspeelgoed verkrijgbaar. Beginners kunnen een startset aanschaffen. Afhankelijk van de set zit hier alles tot bijna alles in wat u nodig heeft. Daarnaast zijn alle artikelen los te bestellen. Denk hierbij aan penselen, verschillende warmtebronnen of instructieboeken. Ook voor de gevorderden zijn er mooie boeken verkrijgbaar.

Verschillende kleuren bijenwas

Het enige wat u regelmatig aanschaft zijn de verschillende kleuren wasblokjes of wasstaafjes. Zowel de primaire als de secundaire kleuren zijn verkrijgbaar. Daarnaast vindt u nog vele andere kleuren terug. Ook wit, grijs en zwart zijn verkrijgbaar. Bij deze schildertechniek is het ook mogelijk om verschillende kleuren onderling te mengen. Zo ontstaan er weer nieuwe en soms unieke kleuren.