Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Encaustic boeken

Encaustic painting of wasschilderen is de hobby voor iedereen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren bijenwas, een warmtebron en andere materialen. Iedereen kan leren wasschilderen met behulp van de handige instructie boeken. Het is niet moeilijk en een erg leuke en uitdagende hobby. Met de juiste kennis weet u de meest prachtige kunstwerken te creëren. U werkt eenvoudig volgens de verschillende encaustic boeken die ingedeeld zijn op niveau.

Bekijk ons encaustic boeken assortimentEncaustic art projectbroek

Leer alles over het juiste gereedschap

Bij encaustic maakt u gebruik van een warmtebron om de verschillende kleuren bijenwas snel te kunnen smelten. Hierdoor is deze was goed te bewerken op de ondergrond. Dit kan speciaal schilderpapier of canvas zijn. Het is zelfs mogelijk om te schilderen op glas, hout of textiel. Encaustic boeken vertellen u hier alles over. Als warmtebron gebruikt u het speciale schilderijzer of de elektrische tekenpen. Het encaustic instructieboekje leert u de verschillende gereedschappen herkennen en hoe u deze moet gebruiken.

De basisprincipes van encaustic

Leren schilderen vanuit een boek, is dat mogelijk? In de verschillende instructieboeken leert u alles over deze schildertechniek. Zo ontdekt u de basisprincipes en welk gereedschap of materialen er nodig zijn. Schilderen met bijenwas geeft een prachtig resultaat. Zo zijn de kleuren erg sprekend en kent het kunstwerk een hoge duurzaamheid. Het fixeren is in principe niet nodig. Wanneer u hier toch voor kiest dan is het voornamelijk om kleine krasjes te voorkomen.

Voor beginners en gevorderden

Deze schildertechniek is zowel voor beginners als gevorderden. Het instructieboek voor beginners heeft zeer mooie illustraties. Aan de hand van foto’s wordt stap voor stap uitgelegd hoe u tekeningen kunt maken met behulp van bijenwas. Dit boek is onmisbaar voor beginners. Voor gevorderden is er het encaustic projectboek. Hiermee gaat u een stapje verder en leert u werken met bijzondere technieken en stempels.