Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Encaustic gereedschap

Voor encaustic painting heeft u meer nodig dan enthousiasme en een creatieve geest. Met behulp van het juiste gereedschap weet u de meest prachtige kunstwerken te creëren. De gekleurde wasblokjes moeten gesmolten worden voordat u deze kunt gebruiken. Hierbij maakt u gebruik van een warmtebron. Het encaustic schilderijzer is hier een goede methode voor. Ook kunt u gebruik maken van een was gietapparaat. De Hobbyring hot plate wordt in combinatie met het schilderijzer gebruikt.

Bekijk ons encaustic gereedschap assortiment

Encaustic set 2

De schildertechniek voor iedereen

Jong en oud beleven veel plezier aan deze hobby. Voor jongeren is het een kunst om telkens weer iets nieuws te verzinnen. Ouderen richten zich vaak op de uitdaging die deze schildertechniek met zich meebrengt. Encaustic betekent inbranden. Hiermee wordt dan ook gelijk duidelijk dat er warmte nodig is om de bijenwas te kunnen smelten. Daarnaast heeft u ook nog andere materialen nodig.

Kleuren bijenwas

Door te kleuren met bijenwas ontstaat er een schildering dat een zachte diepe glans heeft wanneer hier overheen gewreven wordt. U kunt gebruik maken van zowel schilderspapier als canvas. Bijenwas is op beide materialen goed te gebruiken. Het speciale encaustic schilderspapier is voorzien van een coatinglaagje. Hierdoor blijft de waslaag op het papier liggen. Met de elektrische styler of tekenpen kunt u dunne lijntjes aanbrengen. Dit zorgt voor meer details in uw schildering.

Met het juiste gereedschap deze schildertechniek uitbreiden

Deze uitdagende hobby kent vele mogelijkheden. Door gebruik te maken van verschillende technieken kunnen er zelf landschappen geschilderd worden. Door middel van de tekenpen en verschillende penselen of kwastjes kunt u reliëf aanbrengen. Met welke materialen u wilt werken is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en wat u zelf het prettigst vindt. Soms is het nodig om verschillende materialen en technieken uit te proberen. Gelukkig is dit geen dure hobby en kunt u gerust de tijd nemen om alles hierover te ontdekken