Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Encaustic techniek

Encaustic schilderen is een populaire hobby. Met deze schildertechniek kunt u al uw inspiratie en creativiteit kwijt. U maakt gebruik van verschillende kleuren bijenwas en een aantal gereedschappen. Encaustic painting of wasschilderen is een oude schilderskunst dat herboren is. Dit dankzij de moderne materialen en nieuwe technieken. De encaustic techniek is dan ook door iedereen te leren. Ook gevorderden zien hier telkens weer een nieuwe uitdaging in.

Bekijk ons encaustic assortiment

Schilderen met bijenwas

Encaustic betekent inbranden. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een warmtebron. Hiermee kunnen de verschillende kleuren bijenwas worden gesmolten. Vervolgens worden deze aangebracht op canvas of speciaal schilderspapier. Dit papier is voorzien van een speciale coatinglaag zodat de bijenwas niet in het papier doordringt. Het is belangrijk om bij deze schildertechniek gebruik te maken van de juiste materialen. In de webshop van Zomerspeelgoed vindt u alles wat u nodig heeft.

Welke gereedschap het beste is

Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een schilderijzer en elektrische tekenpen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een wasgietapparaat. Welke het beste voor u werkt zult u zelf uit moeten proberen. De meeste mensen maken gebruik van meerdere gereedschappen. Zo kunt u met de styler tekenpen fijne lijntjes aanbrengen. Dit zorgt voor wat meer diepte in uw schildering. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van materialen zoals de hot Plate, schrapers en kwasten. Encaustic art hotplate schildersijzer

Encaustic techniek is er voor iedereen

Zowel jong als oud beleeft veel plezier aan deze hobby. Voor de hobbyist en de kunstenaars verveelt deze schildertechniek nooit. U kunt gebruik maken van wasblokjes of wasstaafjes. Hier zijn veel verschillende kleuren in verkrijgbaar. Iedereen kan de encaustic techniek leren. Het is niet nodig om speciale schildervaardigheden te hebben. Aan de hand van verschillende instructieboeken wordt er dieper ingegaan op de verschillende technieken. Hier vindt u ook mooie voorbeeld foto’s.