Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Encaustic wasblokjes

Wasschilderen is een schildertechniek die u zeker nieuwsgierig maakt. Zowel beginners als gevorderden kunnen mooie schilderingen creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gepigmenteerde bijenwas. U kunt deze bij Zomerspeelgoed in de vorm van wasblokjes kopen. Kleuren met bijenwas is erg uitdagend en veelzijdig. Juist door de ruime keus aan verschillende kleuren kunt u schilderen wat u wilt. U kunt deze gekleurde wasblokjes smelten met behulp van een warmtebron. Denk hierbij aan gereedschap als het schilderijzer of de elektrische tekenpen.

Bekijk ons encaustic wasblokjes assortiment

Encaustic art wasblokjes

Al het gereedschap bij elkaar

Bij Zomerspeelgoed vindt u alles wat u nodig heeft om encaustic toe te passen. Van heteluchtpistool tot micro ijzertje voor de styler tekenpen, in de webshop kunt u het allemaal vinden. Er is een ruime keuze in verschillende gepigmenteerde wasblokjes. Deze bijenwas is van een hoge kwaliteit en heeft toegevoegd kleurpigment. Door de kleuren onderling met elkaar te mengen ontstaan er nieuwe kleuren. Met een beetje kleurkennis is het eenvoudig om met de meest uiteenlopende kleuren te schilderen.

De hobby voor iedereen

Encaustic is niet moeilijk te leren, bovendien is het een vrij goedkope hobby. Het gereedschap is niet duur en gaat lange tijd mee. Het enige dat u na de basisuitrusting regelmatig aanschaft zijn de wasblokjes. Het voordeel van deze schildertechniek is dat uw kunstwerk een mooie glans krijgt. Dit verkrijgt u door de bijenwas af te laten koelen en vervolgens op te wrijven met een stofdoek of panty.

Wasblokjes in vele verschillende kleuren

De wasblokjes zijn verkrijgbaar in stukken van 10 gram. U kunt altijd kiezen uit vele verschillende kleuren bijenwas. Naast de primaire en secundaire kleuren kunt u ook kiezen uit kleuren als olijfgroen, okergeel of vermiljoen. Ook zwart en wit zijn verkrijgbaar. Wenst u kleuren onderling te mengen, begin dan met een kleine hoeveelheid. Zo ziet u direct of u het gewenste resultaat verkrijgt zonder dat u onnodige bijenwas verbruikt.