Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Encaustic wasstaafjes

Encaustic painting is een hobby die erg populair is. Al rond 600 jaar voor Christus werd deze schildertechniek toegepast. Deze schilderkunst verdwenen door het gebruik van andere schilderskunsten. Het was de Engelsman Michael Bossom die in 1990 wasschilderen tot een nieuwe techniek wist te maken. U maakt gebruik van bijenwas dat in zowel wasblokjes als wasstaafjes verkrijgbaar is. Het voordeel van de wasstaafjes is dat deze goed te verwerken zijn met het schilderijzer en de hotplate.

Bekijk ons encaustic wasstaafjes assortiment Encaustic art hotplate voor schildersijzer

Verschillende kleuren wasstaafjes

Het wasstaafje bestaat uit gepigmenteerde bijenwas. Door deze te verwarmen smelt de bijenwas en is deze goed te verwerken. Breng de warme bijenwas op speciaal schilderspapier of canvas aan. Door gebruik te maken van verschillende technieken kunnen er mooie tekeningen ontstaan. De wasstaafjes zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Door de kleuren onderling te mengen ontstaan er weer nieuwe kleuren. Zo kunt u een uniek kunstwerk creëren.

Iedereen kan kleuren met bijenwas

Wie aan deze hobby begint zal merken dat deze schildertechniek vrij eenvoudig is. Met het juiste gereedschap kan iedereen leren wasschilderen. Voor de gevorderde blijft er altijd een uitdaging liggen. Met de juiste technieken kunnen er mooie en realistische schilderijen gemaakt worden. Zomerspeelgoed is de webshop met een uitgebreid assortiment aan gereedschap en encaustic wasstaafjes.

Zorg voor een mooie afwerking

Bijenwas heeft als voordeel dat het niet gefixeerd hoeft te worden. Het trekt immers veel minder stof aan. Wanneer de schildering af is laat u de bijenwas eerst afkoelen. Door deze daarna op te wrijven met een stofdoek of panty ontstaat er een prachtige glans. U hoeft niet goed te kunnen tekenen of schilderen om plezier aan encaustic painting te beleven. Iedereen, zowel jong als oud, kan dit leren. Encaustic is een zeer veelzijdige hobby dankzij de vele verschillende kleuren bijenwas en de eenvoudige technieken.