Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Puzzels voor kinderen

Puzzelen is een tijdverdrijf dat al vele duizenden jaren oud is. Voor kinderen is het een manier om te leren sorteren, waarnemen en herkennen, ordenen en logisch denken. De legpuzzel valt dan ook onder het ontwikkelingsmateriaal. Ook ruimtelijk inzicht wordt met de puzzel getraind.

Daarnaast leert het kind problemen oplossen en wordt hiermee ook de zelfstandigheid vergroot. De meeste kinderen puzzelen erg graag en het wordt dan ook gezien als speelgoed. Spelenderwijs leren, onmisbaar tijdens de ontwikkeling van het jonge en oudere kind.

Ons kinderpuzzels assortiment

Jongeren puzzelen graag

Kinderen denken dat ze gewoon leuk aan het spelen zijn met hun legpuzzel. Maar eigenlijk worden ze mentaal uitgedaagd en worden de hersenen getraind en gestimuleerd. Het ruimtelijke inzicht wordt niet alleen groter, ook leert het kind steeds beter om de puzzelstukjes goed te hanteren. Een legpuzzel voor een jong kind bevat grotere stukken, maar ook een blokpuzzel is ideaal voor een dreumes of peuter.

Hou ouder het kind, hoe meer puzzelstukjes. Simpelweg kan gezegd worden dat een kind tot 2 jaar oud een puzzel van 2 tot 9 puzzelstukjes kan maken. Een kind van 3 jaar tot 24 stukjes, een kind van 5 jaar tot 100 stukjes wanneer deze groot genoeg zijn. Een jongere van 8 jaar kan ongeveer 200 stukjes aan en jongeren van 10 jaar 500 stukjes. Vanaf 12 jaar zijn tot 1.000 stukjes vaak geen probleem meer.

Bestellen bij Zomerspeelgoed

Zomerspeelgoed.com is een website boordevol legpuzzels en ander speelgoed. Zowel voor kinderen als jongeren is er een ruim aanbod in de leukste legpuzzels. Puzzelen begint al op jonge leeftijd en de blokpuzzel is vaak het eerste waar het kind mee in aanraking komt. Herkenning is belangrijk, daarom zijn de aangeboden artikelen zeker een bron van herkenning voor kinderen.

Denk hierbij aan een puzzel van cars, Frozen of boerderij. De grote merken komen voorbij waaronder Gibsons en Ravensburger. Met de puzzel van Jan van Haasteren worden oudere kinderen continue uitgedaagd om door te gaan, er valt ook zoveel te ontdekken!