Snelle levering Veilig betalen Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Zomerspeelgoed
search
Winkelmandje 0 producten, € 0,00

Filter op prijs

t/m €

Merken

Tip: bestel meerdere producten tegelijk door te kiezen voor weergave: regelX

Solderen

Solderen - Solderen voor beginners koopt u bij Zomerspeelgoed. Soldeerbouten van 30W, 60W en 100W, soldeerpistool en soldeerdraad besteld u eenvoudig online bij uw online hobbywinkel.


fotolijstregel


Solderen en Soldeerbout kopen bij Zomerspeelgoed Online Hobbywinkel

Met solderen maakt u verbindingen tussen verschillende metalen onderdelen. Met solderen maakt u eenvoudig schakelingen bij elektrische printplaten en bij modelbouw verbindt u de metalen onderdelen eenvoudig aan elkaar.
Solderen is niet moeilijk om te leren, op school leren de leerlingen bij de technieklessen onder begeleiding van de leerkracht de eerste beginselen van het solderen te leren.

Soldeerbout en Soldeerpistool

Bij het solderen maakt u gebruik van een soldeerbout of soldeer pistool. Soldeerbouten kunt u bij Zomerspeelgoed in verschillende types online kopen, 30W, 60W en 100W soldeerbouten. Een soldeerbout behoudt continue zijn warmte, u kunt de tip vervangen voor andere modellen die passen bij de solderen objecten.

Het soldeerpistool wordt alleen warm wanneer u met uw vinger het aan/uit knopje in het handvat van het pistool inknijpt.

Wat heeft u nodig bij het solderen?

Bij het solderen van verschillende metalen onderdelen heeft u naast een soldeerbout of soldeerpistool meerdere materialen nodig.
Soldeervet in onmisbaar bij het maken van de soldeerverbinding. Soldeervet zorgt ervoor dat de onderdelen goed aan elkaar hechten. Met soldeerdraad worden de onderdelen aan elkaar vast gezet. Soldeervet en soldeerdraad worden in combinatie met elkaar gebruikt voor het maken van stevige verbindingen.