• Lorem ipsum

DIY vaderdag tip houtbranden pollepels en flessenopeners [uitleg]

22 Mei 2019
door Zomerspeelgoed

DIY Vaderdag tip houtbranden pollepels en flessenopeners

 

Wij hebben voor u een leuke knutseltips om samen met de kinderen iets leuks te maken voor Vaderdag: een houten pollepel of een houten flessenopener decoreren met een houtbrander.

   Houtbranden met vaderdag 

Met een houtbrander voor beginners kunnen de kinderen leuke patronen maken op houten artikelen zoals een pollepel. Zomerspeelgoed heeft voor u een aantal leuk geprijsde houtbranders voor beginners.

Wat heeft u nodig:

 

Om te beginnen is het handig om van tevoren samen met de kinderen te bedenken wat voor een patroon, tekening of tekst er op het hout gebrand moet worden. Laat de kinderen het patroon eerst op een stuk papier tekenen zodat het ontwerp nog makkelijk te wijzigen en aan te passen is. Dit voorkomt eventuele teleurstellingen tijdens het branden.

Wanneer de kinderen tevreden zijn over het ontwerp, kunnen ze met een potlood het patroon op het hout natekenen.Een handige tip die ik je hierbij wil geven: gebruik carbonpapier. Carbonpapier is ideaal voor het overtrekken van patronen. Dit heeft mijn voorkeur.

 

Het patroon staat nu op het hout getekend, er kan worden begonnen met het houtbranden. Let hierbij wel op, de houtbrander wordt erg heeft. Begeleid de kinderen hierbij als het nodig is.

Zorg ervoor dat er op een stevige en vlakke ondergrond gewerkt wordt. Bescherm de tafel eventueel met een knutselmat om ervoor te zorgen dat deze niet kan beschadigen.

Laat de houtbrander goed heet worden, test het op een oud stukje hout eerst uit om de kijken of de punt van de houtbrander al goed in het hout brand. Volg het patroon dat op het hout getekend is, doe dit stukje bij stukje. Draai de pollepel of flessenopener hierbij in de positie waarbij het makkelijkste werken is.

  

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »